Олександрійські аграрії готові експортувати хліб в Африку

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Одне із аграрних підприємств Олександрійщини – ТОВ «Степ» – цьогоріч вперше зайнялося вирощуванням особливої зернової культури – сорго, яку по завершенню зернозбиральної кампанії планує експортувати до найспекотнішого континенту на планеті  – до Африки, де даний злак користується неабияким попитом, бо застосовується для випічки хліба.

“Сорго – унікальна рослина, історія якої обчислюється кількома тисячоліттями. В Індії, Китаї та Африці його використовують для виготовлення борошна, з якого потім печуть хліб та коржі, – розповів нам головний агроном ТОВ «Степ» Максим Замрика. – У деяких країнах сорго відоме як суданська трава. Але його батьківщиною можна вважати північно-східну Африку, куди ми і збираємось його експортувати”.

Поки що озвучувати якісь куонкретні цифри чи прогнозувати будь-які об’єми експортованої продукції аграрії не можуть. Говорять лише, що врожай – покаже. А станеться це не раніше кінця серпня чи початку вересня, коли триває збір даної культури. Не афішують господарі і об’єми засіяних площ.

Відомо лише, що безкоштовним посівним матеріалом олександрійських підприємців забезпечила компанія «Євроліс» (яка відтак спостерігає за якістю дозрівання цього гібриду і зібрану інформацію планує використати в науково-дослідних цілях), а засобами захисту й підживлення  – «Адама».

До речі, насіння сорго має світло-жовте або чорно-коричневе забарвлення. Загалом його використовують для промислового виготовлення крупи, крохмалю, борошна і спирту. З перемеленого зерна випікають хліб та різні кондитерські вироби.Рослина дуже нагадує звичайну кукурудзу чи просо. Але має безліч різновидів, серед них технічне й харчове. У середньому його врожайність з гектара складає  20 центнерів.

Наталя Луценко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар