Кіровоградські поліцейські затримали серійного грабіжника

Бажаючи заробити гроші, наркоман нападав на перехожих та відбирав коштовні прикраси. За два місяці зловмисник встиг обікрасти 8 жінок у обласному центрі. За вчинене йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Жертвами грабіжника, у переважній більшості, ставали особи середнього віку. Підозрюваний обирав тих, хто не міг чинити опору, до того ж, під час скоєння злочинів, навіть не намагався ховати своє обличчя. У результаті жертва не звертала увагу на випадкового перехожого, який нічим не різнився від інших. Однак у слушний для себе момент незнайомець із силою смикав із шиї золотий ланцюжок та зникав у невідомому напрямку.

Отримавши прикрасу, зловмисник негайно шукав на неї покупця. За його словами, зробити це було нескладно, адже за дорогу річ він «просив» лише третину від її реальної вартості.

Так, 1 липня, жертвою нападу стала 55-річна кіровоградка. Після пригоди жінка почала кликати на допомогу перехожих. Люди не лишилися осторонь чужої біди, прослідкували за нападником та викликали поліцейських.У результаті слідства, працівники карного розшуку з’ясували обставини події та встановили причетність чоловіка ще до 7 грабежів. Ним виявився 28-річний житель Кіровограда.

За фактом пограбування розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). За свої дії зловмисник може на 6 років «оселитися» за ґратами.

 Сектор комунікації ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар