“Батю” відпустили на поруки нардепів

фото зі сторінки Єгора Соболєва

Апеляційний суд Києва відпустив на поруки депутатів Верховної Ради колишнього начальника штабу батальйону “Айдар”, афганця з Новоукраїнки Валентина Лихоліта за позивним “Батя”.

Поручилися за “Батю” нардепи Семен Семенченко, Єгор Соболєв, Ігор Мосійчук та Андрій Лозовий.

Про це нардепи повідомили на своїх сторінках у соцмережі Фейсбук.

“Ми це зробили! Валентин Лихоліт “Батя” звільнений з під варти”, – написав Ігор Мосійчук.

А Єгор Соболєв пропонує провести нараду на Майдані, щоб скоординувати дії по допомозі учасникам АТО, які опинилися за гратами.

“Валентин Лихоліт, Батя з Айдару, звільнений з під арешту рішенням Апеляційного суду. Коли ми разом, коли ми рішучі, коли маємо чіткі цілі, нас не зупинити. Усіх-усіх вітаю:).
Пропоную в неділю, наприклад о 18:00, провести нараду на Майдані на тему як допомогти усім іншим героям Війни за Незалежність, які опинилися за ґратами. Не всі вони такі відомі як Батя, не до всіх так багато людей прийшло на допомогу, але всі вони на неї заслуговують”, – написав Єгор Соболєв.

Нардеп Андрій Лозовий повідомляє, що коли відвозив Валентина Лихоліта від суду, на його машину напали.

Нагадаємо, 1 липня колишнього начштабу батальйону “Айдар”, командира Надії Савченко, афганця з Новоукраїнки Валентина Лихоліта затримала військова прокуратура. Він підозрюються в організації озброєної банди з метою нападу на окремих осіб; у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбої), поєднаному з проникненням у житло, вчиненому організованою групою; у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненого повторно, організованою групою осіб, поєднаного з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілого; у незаконному викраденні більше ніж двох осіб, способом небезпечним для життя та здоров’я потерпілих, вчинене із застосуванням зброї, організованою групою; у незаконному заволодінні паспортами та іншим важливими особистими документами вчиненому організованою групою, тобто у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357, КК України.

1 липня опівночі суддя Печерського суду Гладун постановила обрати запобіжний захід для “Баті” у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб. Після цього нардепи, активісти та бійці добробатів заблокували приміщення суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар