Чи висловить Вільшанська райрада недовіру голові РДА?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Фото сайту gre4ka.info

Кілька місяців у Вільшанській райраді та РДА існує питання: висловлювати чи ні недовіру голові РДА Олександру Маличенку. Одна із сесій була зірвана прихильниками голови районної адміністрації. Нещодавно, 1 липня, завдяки правоохоронцям, сесія таки відбулась і питання про недовіру було винесено на розгляд депутатів.

Згідно закону ми слухаємо голову РДА. Ми слухали його. І декілька разів ставилося питання про недовіру. Загалом воно ставиться уже втретє, але на порядок денний було винесено вперше”, – розповідає Першій електронній голова Вільшанської райради Михайло Лець.

Піковою точкою “підозр”, яка спричинила постановку питання про недовіру так кардинально стали земельні питання:

“У нас в районі працюють сільгосптоваровиробники: фермери, товариства, фірми. Потім у різних точках району з’являються філії невідомого підприємство. У листопаді 2015 цій фірмі віддають землі в оренду – видано розпорядження про передачу “Аgromax” землі в оренду. Виникає питання непрозорості. Чому? Бо фірма нова невідома, а вона отримує три,  п’ять, триста гектарів орної землі. Такого не буває, щоб одночасно невідома фірма отримала стільки землі. Це говорить про непрозорість. Я не стверджую, але громада говорить, що це підставна фірма, яка просто відмиває гроші”, – розповідає Михайло Лець.

Конфлікт розгорівся з того часу, коли райрада спробувала з’ясувати, чи справедливі ці звинувачення і чи правомірно віддавались землі в оренду “Аgromax”. За словами Михайла Леця, підпорядковані відділи РДА об’єднались проти райради.

10 червня після затвердження порядку денного прихильники голови РДА навіть заблокували трибуну, фактично зірвавши сесію райради. Серед них були учасники АТО, волонтери. Щоб цього не повторилось,  на сесію  30 червня запросили правоохороноців із місцевого відділку. Голова райради звернувся до місцевого відділку, але на звернення приїхав цілий підрозділ із Кіровограда. Як виявилось, це було зроблено недарма. Спроби зірвати сесію були, але вона таки відбулась. Присутні гості намагались зірвати розгляд і інших питань, аби депутати не дійшли до розгляду питання про недовіру. За словами голови райради, такі підбурливі настрої не виникли в один момент – вони тягнулись шлейфом ще з комісій.

Проте на крайній сесії (1 липня) питання не набрало більшості – голоси детутатів поділились майже порівну. Із 24 присутніх депутатів 12 проголосували “за”, 11 – “проти”, 1 – утримався. Комісія оголосила, що питання не набрало голосів – тобто лишається не вирішеним. Адже воно мало набрати більшість – “за” чи “проти” повинні були проголосувати 14 депутатів. Відповідно, воно може бути розглянуто на наступній сесії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар