У неділю в Одесі будуть перейменовувати корабель “Кіровоград”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У неділю, 3 липня, в Одесі в рамках святкування дня Військово-Морських Сил на причалі Морського вокзалу відбудуться церемонія присвоєння іменної назви «Юрій Олефіренко» середньому десантному кораблю «Кіровоград».

Повідомляє Перша електронна з посиланням на Прес-центр Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

3 липня у Одесі та в інших гарнізонах флоту пройдуть урочисті заходи з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У Одесі основні заходи будуть проведені в районі Морського вокзалу. О 08.45 розпочнеться ритуал підняття на кораблях і катерах Військово-морського прапору та прапорів розцвічування. Як очікується, загалом від українських ВМС і Морської охорони ДПС України до цих заходів буде залучено близько 15 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення. Після цього, на зовнішньому рейді планується покладання вінка та квітів на воду на честь загиблих військових і цивільних моряків. У небі над Одеською затокою пройде демонстрація елементів вищого пілотажу.

Після 10-ї години на площі Морського вокзалу дефіле продемонструють військовий оркестр і підрозділ почесної варти ВМС. О 10.30 в рамках «Морського фестивалю» стартує «Велопробіг у тільняшках», який фінішує у Міському саду об 11.00, де відбудеться встановлення рекорду України «Найдовший живий ланцюг у тільняшках», і де курсанти факультету ВМС Національного університету «Одеська морська академія» проведуть своєрідні майстер-класи з дітьми і молоддю, навчатимуть зав’язуванню морських вузлів та іншим елементам морської культури.

На причалі Морського вокзалу відбудуться церемонія присвоєння іменної назви «Юрій Олефіренко» середньому десантному кораблю «Кіровоград», церемонія присвоєння іменних назв катерам ВМС та нагородження.

Гості свята також матимуть змогу спостерігати десантування парашутистів з Державним прапором України, Військово-морським прапором та прапором міста Одеси, старт шлюпочного походу курсантів факультету ВМС, регату на Кубок командувача ВМС ЗС України.

Цього ж дня мешканці і гості міста зможуть відвідати кораблі і катери, а також ознайомитися із зразками озброєння і бойової техніки. З метою забезпечення заходів безпеки, прохання до громадян мати про собі документ, що засвідчує особу, і не приносити з собою громіздкі речі.

О 19.00 на вул. Дерибасівська розпочнеться концерт відомих українських виконавців і флотських музикантів.
Довідка. Згідно Указу Президента України від 12 червня 2015 року №331, День Військово-Морських Сил Збройних Сил України відзначається щорічно у першу неділю липня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар