Айдарівця “Батю” затримали прямо на полігоні

Як ми вже повідомляли, сьогодні, 1 липня, правоохоронці затримали колишнього начальника штабу батальйону “Айдар”, афганця з Новоукраїнки Валентина Лихоліта. Адвокат бійця Дмитро Земницький повідомив, що “Батю” затримали прямо на військовому полігоні.

“Валентина Лихоліта затримали представники військової прокуратури прямо на навчаннях на полігоні під Новомосковськом Дніпровської області. Йому інкримінують створення бандитського угруповання всередині батальйону “Айдар”, – розповів Дмитро Земницький журналісту Першої електронної газети.

За його словами, попередньо, судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу айдарівцю відбудеться о 14.30 у Печерськoму райoннoму суді Києва.

Валентин Лихоліт народився 9 березня 1966 року в селі Рівне Новоукраїнського району. Був у складі радянського контингету в Афганістані, голова районної Спілки ветеранів Афганістану, керує міським клубом військово-патріотичного виховання “Відвага”. Брав активну участь у подіях Євромайдану, у ніч з 10 на 11 листопада 2013 року «афганці» були першими лавами та не дали «зачистити» Майдан. Після початку російської агресії вступив до лав батальйону «Айдар», начальник штабу. Брав участь у боях за Щастя.

29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар