Народний депутат сприятиме переходу Компаніївської лікарні на альтернативні джерела енергії

Народний депутат України Станіслав Березкін зустрівся з головою Компаніївської районної ради Вадимом Спіктаренком. Під час зустрічі мова йшла про необхідність реконструкції системи гарячого водопостачання Компаніївської ЦРЛ.

За словами голови районної ради, на сьогодні в лікарні встановлено кілька бойлерів, але, на жаль, цього мало для медичного закладу, що розрахований на 80 ліжко-місць. Окрім того, у лікарні розташоване пологове відділення. Тому гаряче водопостачання для районної лікарні дуже потрібне. Лікарня планує перейти на альтернативні види енергії. Зокрема, вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка, до речі, отримала позитивний висновок державної експертизи, на реконструкцію системи гарячого водопостачання шляхом встановлення геліосистеми (або сонячних колекторів).

Геліосистеми представляють собою спеціалізовану систему, призначену для поглинання енергії сонця. За допомогою інфрачервоного випромінювання вона перетворюється на теплову, яку можна використовувати в побуті.

– Загальна вартість проекту становить 1 млн. 290 тис. грн. Під час зустрічі з народним депутатом ми задекларували, що районний бюджет готовий виділити кошти на реалізацію цього проекту в сумі 64,5 тис. грн, — наголосив Вадим Спіктаренко.

Станіслав Березкін звернувся до Міністерства фінансів України з проханням включити до Переліку інвестиційних проектів на 2016 рік реконструкцію системи гарячого водопостачання Компаніївської ЦРЛ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар