У Кіровограді суди незаконно штрафують пенсіонерів та інвалідів

умовне фото

При перевірці додержання законності при виконанні органами Національної поліції, підрозділами кримінально-виконавчої інспекції адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян прокуратурою області виявлено факти незаконного накладення адміністративних стягнень  місцевими судами на осіб пенсійного віку та  інвалідів.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

При вивченні законності на вказаному напрямі органами прокуратури Кіровоградщини виявлено непоодинокі порушення адміністративного законодавства. Найпоширенішими сереж них є неналежне складання протоколів про вчинення адмінправопорушень та адмінзатримання.  Мають місце порушення вимог законодавства про надання безоплатної правової допомоги, негативною залишається тенденція щодо не виконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень тощо.  Крім того, перевірками виявлено факти незаконного накладення адміністративних стягнень  місцевими судами на осіб пенсійного віку та  інвалідів.

За наслідками перевірок з метою усунення виявлених недоліків внесено 31 документ прокурорського реагування. На даний час, за результатами розгляду 21 вказівки до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб,  ще 10 документів перебувають на розгляді.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар