На Кіровоградщині військовим передадуть майже 9500 га землі

З початку запровадження ініціативи про забезпечення землею  ділянками у Кіровоградській області учасники АТО отримали 5249 дозволів на розробку земельної документації для відведення ділянок у власність. Після завершення процедури оформлення  військові отримають у розпорядження землі загальною площею понад 9490 гектарів. Про це повідомлє “Урядовий портал“.

Територіально найбільше земель учасники АТО отримають у Кіровоградському (665 ділянок площею 1136 га), Новомиргородському (506 ділянок площею 954 га), Компаніївському (337 ділянок площею 615 га), Олександрійському (335 ділянок площею 660,4 га) районах Кіровоградщини.

З усіх військовослужбовців, яким надані дозволи, завершили процес оформлення землі у власність 2386 учасників АТО. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею 4406,6 гектара. Найбільше ділянок передали у власність на території Кіровоградського (396), Новомиргородського (211), Новоукраїнського (184) районів області.

Довідково

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар