Майже півмільйона гривень витрачено на захист кіровоградської природи

За півроку на природоохоронні заходи місцевого значення витрачено майже півмільйона гривень. Загалом до кінця року на природоохоронні заходи планується витратити 1 млн 173 тис. 800 грн.

На проведення заходів з охорони і раціонального використання водних ресурсів за рахунок  коштів фонду охорони навколишнього природного середовища використано 214,7  тис. грн, а саме:

– упорядкування джерел – укладено договір на проведення комплексу робіт по упорядкуванню  джерела Озерне  в районі вулиці Бєляєва місто Кіровоград на струмку Озерний;

– очищення русел річок від дерев, які зростають або повалені у  руслах річок, створюють  недостатню пропускну спосібність води, що спричиняє можливе підтоплення під час повеней та дощових паводків та  замулення русел що порушує природний режим. Укладено  договір  на проведення робіт по видаленню дерев вздовж річки  Інгул в районі мосту по вулиці Київській та з видалення самосійних та порослевих дерев вздовж річки  Інгул (від мосту по вулиці Київській до мосту по вулиці Вокзальній) відповідно до актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

На виконання заходів з охорони і раціонального використання природних рослинних ресурсів  за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища використано 241,9 тис. грн, куди входить:

  • видалення окремих дерев,  видалення аварійних дерев, які  можуть становити  загрозу для життя  і здоров’я  пішоходів,  пошкодити лінії електропередач,  будівлі і споруди або перебувають у пошкодженому стані внаслідок  вітролому та інших  стихійних  природних  явищ чи за наявності гнилої серцевини стовбура, значної суховершинності, досягнення вікової межі;
  • догляд за кроною дерев  з метою збереження природної або штучної форми рослин, рівномірного  розташування   скелетних   гілок,  видаленням старих та хворих гілок пошкоджених омелою,  сухих  і  пошкоджених  гілок,  а  також  пагони, щоб уникнути їхнього обламування.

Відповідно до звернень управління освіти Кіровоградської міської ради протягом  квітня місяця 2016 року виконано роботи з обрізування тополь пухових у кількості 71 одиниця та з метою запобігання надзвичайної ситуації здійснено догляд за деревами породи тополя пірамідальна, клен, липа  у кількості 32 одиниці на території закладів освіти (ЗОШ-інтернат;  ЗОШ №20; 25 та 31; Станція юних техніків; «Вікторія-П»; «Центр дитячої та юнацької творчості»; ДНЗ -63).

Також, відповідно до складених актів обстеження зелених насаджень, що підлягають  видаленню виконано роботи з видалення 39 одиниць незадовільних, сухостійних та аварійних дерев на територіях закладів освіти (ДНЗ- 63; 48; та ЗОШ – 20; 25; 8; ЗОШ-інтернат).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар