У Кіровограді відбудеться громадська дискусія на тему децентралізації

У середу, 8 червня, о 9.30 в Кіровограді в межах всеукраїнської низки заходів розпочнеться громадська дискусія на тему «Децентралізація в дії. Перші результати, можливості, виклики».

Громадська дискусія проводиться  за ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Вже більше як  півроку в Україні триває процес об’єднання територіальних громад. За цей час питання децентралізації викликало максимальну увагу з боку українського суспільства. Невпинно обговорюються усі «за» і «проти» децентралізаційних процесів, аналізуються усі нові можливості і перспективи. Актуальною є ця тема і в Кіровоградській області.

Щоб вирішити, в якому напрямку рухатись, як дати стимул розвитку місцевого самоврядування, де отримати ресурси на нові інфраструктурні проекти, Кіровоградщину відвідають провідні українські експерти з питань реформування місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та бюджетної системи, а саме:

  • Юрій Ганущак, Директор Інституту розвитку територій, експерт Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO;
  • Лідія  Євтушенко, головний спеціаліст Відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;
  • Юрій Гульдас, Міський голова м. Мала Виска.

З боку Кіровоградщини у заході візьмуть участь:

  • представники місцевих органів виконавчої влади;
  • представники органів місцевого самоврядування;
  • представники ЗМІ;
  • представники молодіжних та наукових організацій;
  • громадські активісти;
  • представники бізнесу Кіровоградщини.

Експерти спільно з представниками області обговорять та проаналізують ситуацію з децентралізацією влади та розвитком місцевого самоврядування на Кіровоградщині. Актуальні та гострі питання щодо розвитку регіону будуть винесені на широке обговорення, після чого учасники заходу спільно спробують знайти інструменти для вирішення цих питань.

Обговорення триватимуть у форматі панельних дискусій.

Модератором заходу виступить відома українська журналістка і телеведуча Анна Безулик.

Партнером у підготовці заходу в Кіровограді виступає ГО «Спільна Дія», голова Ірина Малик

Адреса: конференц-зал Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, вул. Преображенська, 79-а.

Акредитація представників ЗМІ  до 16.00  7 червня 2016 р.:

Оксана Якуніна

+380663220987, +380675205991

spilnadiya.kir@gmail.com

Олег Баклажов

+380675485055, +380506876757

obaklazhov@gmail.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар