Кіровоградське видання стало учасником всеукраїнського проекту з децентралізації

Кіровоградське Інтернет-видання “Перша електронна газета” долучилося до участі у всеукраїнськму проекті “Інституційна підтримка – активізація місцевих засобів масової інформації в місії інформування про реформу децентралізації в Україні”. Це дає можливість жителям Кіровоградської області дізнаватися про те, як реформа з децентралізації проводиться в Україні, за її межами та зокрема – на Кіровоградщині.

Проект “Інституційна підтримка – активізація місцевих засобів масової інформації в місії інформування про реформу децентралізації в Україні” фінансується урядом Канади і Польщі та втілюється за партнерської підтримки Асоціації “Центр Європейської Співпраці” і всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад.

Втілені проекти будуть стосуватися підтримки реформи місцевого самоврядування на місцевому і регіональному рівні (з урахуванням східної України і південної), а також підтримки незалежних засобів масової інформації і створення єдиного для всієї України простору свідомості громадян.

Мета проекту:

  • підвищення доступності до інформації  щодо правових рішень пов’язаних з реформою децентралізації влади;
  • підвищення компетентності українських місцевих ЗМІ шляхом забезпечення їм інституційної та експертної підтримки;
  • посилення якості суспільної дискусії у сфері політики та реформ на місцевому щаблі, шляхом залучення до діалогу різних груп інтересу (ЗМІ, органи самоврядування, неурядові організації, місцева громада).

У результаті зреалізованих цілей учасники проекту отримають корисний досвід, нові контакти, а також:

  • підвищать якість послуг, які  надаються місцевими засобами масової інформації громадянам;
  • здобудуть знання на тему польського досвіду у сфері підтримки ЗМІ;
  • створять комунікаційні стратегії для своїх редакцій;
  • підвищать  свої власні здібності та компетенції, але перш за все у майбутньому будуть інформувати громадян України про реформу  децентралізації у зрозумілій і доступній формі.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар