«Лицарі порятунку» з Долинської перемогли на зональному етапі фестивалю юних пожежних (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Роботі з дітьми рятувальники Кіровоградщини приділяють неабияку увагу – почесне місце у навчанні молодшого покоління правилам безпеки займає фестиваль дружин юних пожежних.

Фестиваль, який проводиться вже 22 роки поспіль, виховав декілька поколінь майбутніх рятувальників та прихильників здорового способу життя. Адже змагаючись у творчих конкурсах, діти демонструють свої знання безпеки життєдіяльності, змістовно проводять дозвілля й самі стають вчителями для молодших школярів, які приходять до глядацької зали. Головними організаторами фестивалю виступають Управління ДСНС України в області та управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації.16 травня розпочався  його третій етап, сюди потрапляють команди, які перемогли у шкільному та районному етапах фестивалю.

Цього дня у районному будинку культури, що в смт Новгородка, зібралося 13 команд з міст Олександрії, Світловодська, Знам’янки та Петрівського, Онуфріївського, Олександрійського, Знам’янського, Долинського, Світловодського, Новгородківського, Бобринецького, Компаніївського, Устинівського районів. Для дітей з різних куточків області така подія є справді непересічною, тому й підготовка до неї була грунтовною. Суттєву підтримку щодо організації та проведення такого масштабного для району заходу надала Новгородківська райдержадміністрація.

Після урочистого відкриття розпочалася конкурсна програма. Тема домашнього завдання звучала як «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини». Танцювальними та музичними композиціями діти демонстрували своє розуміння правильних дій у різноманітних надзвичайних ситуаціях та власне бачення однієї з найвідважніжих професій у світі. Крім талантів, усі юні учасники показали недитяче ставлення до дорослих проблем – цінності людського життя, небайдужості та самопожертви заради порятунку інших. Журі оцінювало як учасники розкрили актуальні питання пожежної і техногенної безпеки та наскільки вміло агітували однолітків дотримуватись рекомендацій у житті.

Другий конкурс – «Медичний» мав теоретичне та практичне навантаження. За період підготовки до зонального етапу фестивалю діти разом з педагогами мали вивчити цілу низку тем з анатомії та навчитися практично надавати першу домедичну допомогу потерпілому. Представляв кожну з команд один учасник. Знання оцінювалися за швидкість вирішення та кожну правильну відповідь з дев’яти теоретичних питань, а також надання допомоги «потерпілому» при переломах, кровотечах та інших травмах.

За результатами двох конкурсів ІV місце посіла команда «Фенікс» з Бобринця, ІІІ – «Надія» з Новгородки, другими стали «Звичайні люди» зі Світловодська, а перемогли «Лицарі порятунку» з Долинської. Усі чотири команди, виступи яких були найбільш яскравими, візьмуть участь у обласному етапі фестивалю ДЮП. Проте, переможених у фестивалі немає, оскільки усі школярі отримали заохочення, яскраві враження та знайомства, а ще кожна дитина навчилася не ставити під загрозу власне життя та берегти спокій батьків та близьких.

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар