На Кіровоградщині зникають соціальні центри для дітей

На Кіровоградщині у новоутворених об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) відмовляються фінансувати соціальних працівників центрів соцслужб для дітей. Про це, сьогодні, 19 травня, під час наради у обласній прокуратурі заявив директор Кіровоградського обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Сергій Пастернак.

Утворення ОТГ він назвав “бомбою уповільненої дії”, тому що у двох з трьох тергромад, вже на початку їх утворення, виникли проблеми з утриманням соціальних працівників.

“У Новоукраїнській ОТГ більш-менш робота є, там виділили кошти, а от у Малій Висці з цього року припинили утримування двох фахівців із соціальної роботи і соццентру”, – розповів Сергій Пастернак. За його словами, керівники ОТГ мотивують це тим, що їм легше забезпечити транспортування фахівців з районних центрів, ніж створювати свої.

У свою чергу, начальник служби у справах дітей Кіровоградської ОДА Наталя Чернявська запевнила, що у Малій Висці вже почалися зрушення.

“Представники Маловисківської ОТГ були в мене нещодавно, і проінформували, що вже ввели у себе одну посаду – інспектора з питань дитинства. Наразі вони розробляють посадові обов’язки цього працівника. Зі слів голови Маловисківської ОТГ, вони планують створення повноцінної служби у справах дітей зі штатом у 4 особи”, – розповіла Наталя Чернявська.

А от Бобринецька ОТГ, за словами начальника служби у справах дітей Кіровоградської ОДА, не планує створення соціального центру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар