У Кіровограді з боєм намагаються створити Батьківську раду

Учора, 16 травня, з третьої спроби на комісії з питань освіти Кіровоградської міської ради погодили Положення про Батьківську раду Кіровограда. Про це повідомляє на сторінці у Фейсбук журналіст і громадський активіст Зоя Лебідь.

“Це, звичайно, лише другий крок до її створення (перший – піврічна робота ініціативної групи – опитування батьків для визначення прозорості витрат в закладах освіти Кіровограда, моніторинг процесу тендерних закупівель управлінням освіти), – пише громадська активістка. – Попередньо, на сесію буде винесено проект Положення про Батьківську раду при міській раді. Хоча все починалося на початку березня, зі спроби створити консультаційний орган при управлінні освіти (виявилось, що це не передбачено документами, які регламентують роботу управління, а вносити зміни до типового положення там не готові).

Далі був висновок управління освіти про те, що створення такої ради недоцільне – батьківські ради при школах нібито і так справляються з моніторингом витрат і закупівель.

Далі – висновок юридичного відділу міської ради: знову таки – про недоцільність створення, так як Батьківська рада нібито буде дублювати функції Громадської ради при виконавчому комітеті. Тобто ініціативу знизу – від активних батьків, які готові працювати і співпрацювати в одному конкретному напрямку, частина чиновників сприйняли без ентузіазму.

Після тривалого обговорення, виступу секретаря міської ради Сергія Бойко, аргументів Романа Колісніченка, дискусії між батьками і представниками управління, члени комісії проголосували за проект Положення. Тепер очікуємо на розуміння ситуації депутатами, які в більшості своїй теж є батьками”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар