У шахтарської лікарні Кіровограда до кінця року з’явиться власник

Медико-санітарна частина №19 (шахтарська лікарня) до кінця року має перейти у комунальну власність Кіровограда. Про це сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції повідомила начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук.

Як повідомила Макарук, у МСЧ №19 на даний час обслуговується близько  4200 осіб – шахтарі та мешканці мікрорайону. Раніше на утримання медзакладу з державного бюджету виділялося до 10 млн грн на рік, зараз – втричі менше, оскільки лікарня по суті була нічийною. І до недавнього часу не було постанови Кабміну, щоб прийняти шахтарську лікарню на баланс бюджету Кіровограда.

«Сьогодні ми вже маємо постанову Кабінету Міністрів, яка дозволяє проведення процедури передачі, розроблений проект про створення комісії для передачі. Думаю, до кінця року будуть вжиті всі заходи для того, щоб цей заклад перейшов повністю у власність міста», – сказала Макарук.

За словами начальника управління охорони здоров’я Кіровоградської міськради, після прийняття МСЧ №19 на баланс міста, буде проведена його реорганізація

«Нам запропонували створити на базі МСЧ №19 амбулаторію загальної практики, – розповідає Макарук.  – У разі його передачі з державної власності у комунальну, там буде проведена реорганізація, і збережена первинна ланка надання медичної допомоги – вузькопрофільні спеціалісти».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар