Кіровоградські поліцейські спіймали угонщика іномарки

Кіровоградські поліцейські затримали підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом. Зловмисником виявився 34-річний раніше судимий місцевий житель. Чоловік угнав автівку, попередньо таємно заволодівши ключами та документами на автомобіль. Кіровоградцю оголошено про підозру.

Про це Першій електронній повідмляють прес-службі ГУНП в Кіровоградській області.

Повідомлення про угон автомобіля «Volkswagen Caddy» надійшло до відділу поліції від 45-річного кіровоградця. Потерпілий розповів, що його транспортний засіб викрали вночі від під’їзду будинку, в якому він мешкає, чим завдали матеріальної шкоди на суму близько 400 тисяч гривень.

«Правоохоронці негайно почали пошуки автівки та особи, причетної до злочину, – розповів начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – У ході проведення першочергових розшукових заходів було встановлено, що угнанний автомобіль знаходиться в орендованому гаражі на території обласного центру. Зловмисника затримано. Як виявилося, чоловік і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення майнових та наркозлочинів».

Попередньо встановлено, що захмелілий зловмисник в одному з магазинів помітив чоловіка, з яким він мешкає в одному районі. Скориставшись тим, що відвідувач залишив свою куртку без нагляду, злодій викрав із кишені потерпілого посвідчення водія, свідоцтво на реєстрацію транспортного засобу та ключі. Маючи усі необхідні документи, крадій заволодів чужою автівкою. Потім сховав машину в орендованому гаражі й планував у подальшому продати. Однак планам автокрадія завадили працівники поліції.

Кіровоградцю оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар