Помічнянці просять не закривати міську лікарню

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На гарячу лінію Кіровоградського обласного контактного центру надходить багато дзвінків з проханням не закривати Помічнянську міську лікарню. Телефонують на «гарячу лінію» і мешканці міста, і медперсонал.

Така інформація була оприлюднена в офіційній спільноті контактного центру в Фейсбук.

«На «гарячу лінію» надійшло багато дзвінків від жителів м. Помічна та медичного персоналу міської лікарні з проханням не допустити закриття стаціонарного відділення КЗ «Помічнянська лікарня». За словами мешканців, Добровеличківська районна рада опублікувала проект рішення, згідно з яким планують закриття та скорочення штату. Звернення направлено для реагування до департаменту охорони здоров’я та Добровеличківської райдержадміністрації», – повідомляється в дописі спільноти.

Нагадаємо, у  2015 році на Кіровоградщині 5 відомчих закладів – 3 залізничні лікарні та 2 спеціалізовані медико-санітарні частини – були передані МОЗ та Мінінфраструктури України на фінансування місцевих бюджетів. Серед них і Помічнянська лікарня, яку було змушене взяти на баланс місто Помічна. Але місто районного значення не має повноважень створювати й утримувати власні медичні заклади, оскільки медична субвенція розподіляється на рівні району. Тод депутати Помічнянської міської ради прийняли рішення про передачу КЗ «Помічнянська лікарня» у спільну власність Добровеличківського району. Депутати прописали, що передача лікарні повинна відбуватися без скорочення штату, зі збереженням усього майна та інфраструктури лікарні. Попри обіцянки обласних і районних чиновників зберегти лікарню, її перетворюють на амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Йдеться про скорочення ліжкомісць, персоналу, спектру і рівня надання послуг населенню – все те, чого люди так боялися.

Читайте також:  На Кіровоградщині залізнична лікарня намагається врятуватися від закриття

Поширити:

Залишити коментар:

коментар