Кіровоградська прокуратура упередили незаконне надання в оренду 360 га землі

Прокуратура області в судовому порядку упередила незаконне надання у користування двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення вартістю понад 10 млн грн загальною площею 360 га. Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Вказані ділянки, що розташовані на території  двох сільських рад Гайворонського району, мали бути надані в оренду жителю м. Києва для ведення фермерського господарства. Проте, мешканець столиці не обґрунтував необхідність отримання ділянок таких великих площ, не зазначив можливості обробітку такої кількості землі та перспектив діяльності фермерського господарства. Не зважаючи на порушення вимог земельного законодавства, Головним управлінням Держгеокадастру в області було видано дозволи на розроблення киянином проектів землеустрою.

На даний час, Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом задоволено позовні вимоги прокуратури та скасовано накази ГУ Держгеокадастру в області. Фактично прокуратура попередила протиправне вибуття землі з державної власності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар