«Добротвір» передав Новоукраїнській школі макет зброї, щоб учні вчилися захищати Україну (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» передав Новоукраїнській ЗОШ №3 макет автомату Калашникова АКС-47 для практичних занять під час уроків «Захисту Вітчизни».

Як розповів Першій електронній газеті директор благодійного фонду Андрій Малик, історія про передачу зброї почалася минулого року, коли у Новоукраїнці з ініціативи народного депутата України Станіслава Березкіна відбулися військові навчання для молоді «Любиш Україну – вчись перемагати!».

«Під час військових навчань ми познайомилися з дев’ятикласником школи №3 Денисом Прокоповим. Хлопець сказав, що хоче в армію і, коли йому виповниться 18 років, піде захищати Україну. Денис попросив народного депутата Станіслава Березкіна придбати для школи макет зброї, аби можна було навчитися добре тримати  її в руках та стріляти. Хлопець був дуже наполегливий, – розповідає Андрій Малик, – телефонував кілька разів, цікавився, чи не забули про обіцяне».

Команду народного депутата вчора, 28 квітня, у Новоукраїнській школі зустрічали вчителі та старшокласники.

Андрій Малик від імені народного депутата Станіслава Березкіна привітав колектив та школярів  з Великодніми святами.

«Звичайно, найбільше нам би хотілося, щоб скоріше закінчилася війна і наші хлопці повернулися додому. Але, на жаль, війна на сході триває. Ще кілька років тому ми не думали про те, що будемо дарувати такі подарунки. Сьогодні володіти зброєю – це головне завдання, особливо для хлопців. Ми б мали вручити зброю вчителеві, але я думаю, що її треба передати людині, яка найбільше до цього доклалася – Денису Прокопову. Я пам’ятаю, як ти говорив, що коли тобі виповниться 18 років ти підеш воювати. Дай Бог, щоб війна до твого повноліття закінчилася і тобі не довелися йти до війська», – сказав голова благодійного фонду.

Окрім макету зброї, школі передали брошури  «Що варто знати юнацтву в непростий час», які були видані з ініціативи Станіслава Березкіна для навчальних закладів Кіровоградщини та України. У брошурі подано прості поради, як поводити себе під час пожежі, у випадку оголошення евакуації, у натовпу, що робити, якщо на вулиці стріляють. Окремий розділ присвячений тому, як поводитися, якщо тебе захопили в заручники.

Вже десятикласник Денис Прокопов подякував від своїх однолітків. «Я зрозумів, що ви дотримуєтеся свого слова, дякую за подарунок школі», – сказав Денис.

Вчитель школи Олександр Юренко розповів, що сьогодні держава більше уваги приділяє предмету «Захист Вітчизни» – на тиждень передбачено 1,5 годин, хоча проблема залишається саме з практичною стороною. «Учні дуже зацікавлені, але фактично ми подаємо лише теоретичний матеріал. Дуже допомагає нам диск з військовими  відеуроками для молоді, які нам передав благодійний фонд «Добротвір». Від сьогодні учні зможуть потримати в руках зброю. У нас є умови для зберігання: спеціальна кімната, сейф, сигналізація! Школа немає власного тиру, але один раз на рік усі старшокласники району виїжджають на стрільбища в Малі Байраки. Там обладнано спеціальний тир. Діти виїжджають з наметами на 3-4 дні», – розповідає вчитель предмету «Захист Вітчизни».

Старшокласники на прощання провели екскурсію для гостей та зробили спільне фото на пам’ять.

Нагадаємо, минулого року макет автомату Калашникова АКС-47  передали Новоукраїнській ЗОШ №6.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар