Кіровоградці просять заборонити “добровільні” внески у садках та школах

На сайті «Єдина система місцевих електронних петицій» кіровоградці вже зареєстрували 7 прохань до місцевої влади, які стосуються розвитку Кіровограда. Найбільше жителів міста турбують проблеми екології, а також кадрові питання та архітектура. Щоб петиція дійшла на розгляд міської ради, треба щоб вона за 45 днів зібрала 450 підписів.

Читайте також: Система електронних петицій: що просять кіровоградці у місцевої влади

Сьогодні, 27 квітня, Павло Топчій зареєстрував ще одну електронну петицію – про заборону “добровільних” внесків у дитячих садках і школах.

Текст петиції:

“Батьки школярів і вихованців дитячих садків змушені кожного місяця здавати «добровільні» внески у фонди розвитку групи, садочка, класу, школи. Необхідність таких внесків обгрунтовується відсутністю фінансування з боку держави. Але ж за освіту своїх дітей ми вже заплатили державі, коли сплачували податки. Як приклад, в Черкасах Сумах, Тернополі витрати на поточний ремонт та утримання загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів з плечей батьків забрали і поклали на міський бюджет.
Тому пропоную :

1. ПЕРЕДБАЧИТИ у міському бюджеті грошові кошти на проведення поточних ремонтів та утримання дитячих садків та шкіл міста Кіровограда.
2. ЗАБОРОНИТИ у всіх дитячих садках і школах міста Кіровограда збір «добровільних» внесків на проведення поточних ремонтів та їх утримання”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар