На Кіровоградщині визначили найкращі школи

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Майже два місяці поспіль загальноосвітні навчальні заклади беруть участь у районних та обласних конкурсах на кращу опорну школу, підбиття підсумків яких завершиться в основному у квітні місяці.

Для ефективного використання наявних ресурсів та проведення цих конкурсів Міністерством освіти і науки розроблено та надіслано до обласних органів управління освітою орієнтовні критерії щодо проведення конкурсу та рекомендації щодо першочергового спрямування коштів, виділених у рамках фінансової підтримки опорної школи.

Адже для проведення конкурсу на найкращий проект опорної школи уряд виділив місцевим органам влади 200 млн грн.

Перші переможці були визначені ще в середині березня на Черкащині. Ними стали Білозірськазагальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Білозірської сільської ради Черкаського району, Городищенськазагальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Городищенської районної ради та Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 5 Монастирищенської районної ради.

Всього вже визначено 67 переможців на кращу опорну школу у 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській та Чернігівській.

Найближчим часом обласні конкурсні комісії розглянуть матеріали та визначать переможців на Волині, Луганщині, Миколаївщині, Одещині та Рівненщині.

Проте в Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Сумській, Хмельницькій, Чернівецькій, Київській та Харківській областях конкурси триватимуть ще й у травні.

До початку нового навчального року в Україні буде створено близько 100 опорних шкіл.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар