На Кіровоградщині більше 200 тисяч гривень спрямували на розвиток земельного фонду

Органи місцевого самоврядування Кіровоградщини з початку поточного року спрямували 212,78 тис. гривень на землевпорядні, землеоціночні роботи та заходи з охорони земель регіону. Кошти отримали за відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Про це пише “Урядовий портал”.

На роботи з проведення нормативної грошової оцінки земель населених пунктів Новомиргородського району використали 178,94 тис. гривень. Ще 33,84 тис. грн. спрямовані на розробку схем землеустрою та техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель у Петрівському районі Кіровоградщини.

У поточному році в порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв до місцевих бюджетів надійшло 150 тис. гривень. Сума залишків на спеціальних рахунках місцевих рад становить 12,08 млн. гривень. Ці кошти планується використовувати на проведення нормативної грошової оцінки, інвентаризацію, заходи з охорони земель та поліпшення стану земельного фонду.

Довідково

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар