Кому заважають протестувальники з проблемного гуртожитку?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді через надзвичайну ситуацію, яка сталася вночі з наметом мітингувальників зібрали позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головуючий на засіданні заступник міського голови Олександр Мосін відразу надав слово представникам поліції та рятувальників.

За словами рятувальників, на наметі і тротуарній плитці дійсно виявили ртуть. Її зібрали, а намет обробили мильним розчином.

Керівник обласного лабораторного центру Держсанепідслужби Іван Касьяненко наголосив на тому, що намет треба демонтувати і утилізувати.  “На місці події нами зафіксовано перевищення норми вмісту ртуті у 12,7 разів. Враховуючи, що місце розливу ртуті не було огороджено, є можливість рознесення ртуті по всій території площі. Там потрібно проводити демеркурізацію силами ДСНС”, – розповів Іван Касьяненко.

Читайте також: Намет на центральній площі Кіровограда облили нібито ртуттю. Активісти підозрюють підставу (ФОТО)

Нагадаємо, сьогодні вночі, 19 квітня, намет протестувальників проблемного гуртожитку (проспект Університетський, 21), який вже більше місяця стоїть на площі Героїв Майдану, облили невідомою речовиною. Правоохоронці підозрюють, що це ртуть.

Рятувальники, які прибули на місце події, помітили ртуть не одразу: вони перевірили намет і поїхали, а за 20 хв повернулися з повторним оглядом і таки знайшли ртуть. Прес-служба ж ДСНС відмовилась давати будь-які коментарі на цю тему.

Протестувальники вважають, що таким чином влада намагається звільнити від них центральну площу міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар