Доки не визначаться з міністрами, Кіровоградщина самостійно купуватиме ліки

Найнеобхідніші ліки для дитячої обласної лікарні закуповуватиме область, допоки не відновляться державні тендерні закупівлі. Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко сьогодні, 18 квітня, під час апаратної наради.

“Минулий тиждень був насиченим і досить складним через формування нового складу Уряду. Парламентарі прийняли рішення не проводити дочасних виборів. Коаліцію сформували 2 парламентські фракції : “Блок Петра Порошенка” і “Фронт Змін”. І можна сказати, що політична криза, яка мала місце бути – завершилась, – зазначив Сергій Кузьменко.

Сергій Кузьменко розповів, що мав розмову із Віце-прем’єр-міністром України Павлом Розенком стосовно забезпечення лікувальних закладів медикаментами. На той період, поки не призначеного нового міністра охорони здоров’я і державні тендерні закупівлі ліків не проводитимуться – це питання в міру своїх можливостей має вирішити місцева влада. Так, Сергій Кузьменко доручив департаменту охорони здоров’я ОДА визначити першочергові потреби медпрепаратів, особливо це стосується дитячої обласної лікарні і маленьких пацієнтів з онкохворобами. Один із можливих шляхів їх закупівлі окреслив сам голова ОДА – через резервний фонд і в рамках дотендерних сум.

За матеріалами сайту КОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар