На базі “шахтарської” лікарні планують створити гемодіалізний центр

У Кіровограді до кінця поточного року планується створити гемодіалізний центр. Про це йшлося сьогодні, 14 квітня, на прийомі громадян у міського голови Кіровограда Андрія Райковича – повідомляє сайт КМР.

Хворих на ниркову недостатність в обласному центрі понад сотня, всі вони потребують постійного очищення крові. З питанням, коли в місті врешті з’явиться гемодіалізний центр, до міського голови звернулися кіровоградці.

Як повідомила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук, нині розглядається варіант побудови такого центру на базі СМСЧ № 19. Приміщення необхідно реконструювати, встановити ефективну систему очищення води. Це займе тривалий час, проте, в планах міської влади відкрити гемодіалізний центр не пізніше кінця 2016 – го року.

“Ми маємо створити сучасний гемодіалізний центр,- наголосив міський голова, – щоб працювала найякісніша апаратура, а умови для пацієнтів були комфортними. Ми потребуємо цього центру і ми його створимо. Паралельно міські посадовці будуть планувати також створення інсультного центру”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар