Епідеміологи Кіровоградщини попереджають про загрозу розповсюдження малярії

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

В Кіровоградській області на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах перебуває близько 500 осіб, які прибули з країн, де зареєстровано  ендемічний стан малярії.

Про це Першій електронній повідомила Тамара Ланкмілєр – в.о. начальника ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби в області.

«Нестійкою є ситуація з малярії. Щороку реєструються випадки завозу на територію області малярії громадянами України та іноземцями, які прибувають з країн неблагополучних в епідемічному відношенні», – зазначила вона.

Тамара Ланкмілєр  звернула увагу на гідротехнічний стан відкритих водойм поблизу населених пунктів, який може стати причиною розповсюдження триденної малярії. Зокрема, в області в 3-х км зоні населених пунктів розміщується 1093 водойми, де є умови для розмноження личинок малярійних комарів, що складає 39,5% від загальної кількості водойм.

Вона повідомила, що останні роки відкриті водойми не оброблялись проти личинок комарів ні хімічними (дезінсектанти), ні біологічними методами (зариблення личинкоїдними рибами).

Ендемія – постійне існування на якій-небудь території певного, частіше всього, інфекційного захворювання.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар