На Кіровоградщині зареєстровано спалахи сальмонельозу, гострої кишкової інфекції та гепатиту А.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього року на Кіровоградщині зареєстровано спалахи сальмонельозу, гострої кишкової інфекції та гепатиту А. Загалом постраждало 25 осіб, з них 13 дітей.

Про це сьогодні під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила Тамара Ланкмілєр – в.о. начальника ГУ Державної санітарно-епідеміологічної служби в області.

Від групового захворювання на сальмонельоз постраждало 6 дорослих, які побували на святкуванні у приватному кафе міста Новомиргород.

Досі триває спалах вірусного гепатиту А у селі Мошорино Знам’янського району. Наразі зареєстровано 8 хворих, з них 4 дітей.

Під час двох спалахів гострої кишкової інфекції на Кіровоградщині загалом постраждало 11 осіб, з яких  9 дітей. Один зі спалахів зареєстровано у дитсадку міста Знам’янка. Перевищення середніх показників захворюваності на гострі кишкові інфекції зафіксовано у Кіровограді, Олександрії та Знам’янці.

Загалом по області періодично реєструються випадки заносу інфекційних захворювань у навчальні заклади, а показники захворюваності серед дітей більш ніж в 3 рази вище прийнятного рівня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар