У Компаніївці освятили фундамент монумента воїнам АТО

Знаменна подія відбулась в Компаніївці на місці спорудження майбутнього пам’ятника захисникам української держави. За участі керівників району, землекористувачів, підприємців та громадськості Компаніївщини відбулось освячення закладеного постамента воїнам АТО.

Єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк у співслужінні з обласним благочинним протоієреєм Юрієм Ониськом – настоятелем Свято-Миколаївського храму (м. Бобринець), протоієреєм Ігорем Стецюком – настоятелем Свято-Покровського храму (смт Компаніївка) та духовенства Компаніївського, Бобринецького та Кіровоградського районів відслужили молебень на початку всякої справи та освятили місце під майбутній монумент.

Громадські активісти району заклали символічну капсулу – послання до майбутніх поколінь, яка, за задумом ініціаторів заходу, має бути розкрита в 50-ту річницю незалежності України. У зверненні до жителів району вказано на історичне значення ролі захисників Вітчизни, які виборювали її свободу і незалежність від часів козаччини до сьогоднішніх днів, та заклик до прийдешніх поколінь любити свою Батьківщину, боронити свою землю від ворогів. В посланні також названі прізвища перших спонсорів – юридичних та фізичних осіб, які взяли участь у фінансуванні будівництва пам’ятника. Загалом же на спорудження монументу вже зібрало близько 1 млн. грн. близько 100 юридичними і фізичними особами. Збір коштів продовжується.  

Поширити:

Залишити коментар:

коментар