На ремонт освітніх закладів Кіровоградщини витратили 35 мільйонів

Минулого року на ремонти у навчальних закладах Кіровоградщини було витрачено 35 млн грн. Про це голова ОДА Сергій Кузьменко повідомив під час ознайомлення з ходом капітального ремонту будівлі Маловисківської школи №3 – пише сайт КОДА.

У будівлі Маловисківської школи №3 минулого року за рахунок коштів Державного фонду регіонального   розвитку (ФРР) проводились роботи з утеплення фасадів, покрівлі та заміни вікон і дверей на нові.

Станом на кінець минулого року на зазначені ремонтні роботи було профінансовано майже 7 млн 530 тис. грн, з яких 6 млн 776 тис грн – кошти ФРР та 753 тис. грн – з місцевих бюджетів (районного – 578 тис. грн та міського – 175 тис. грн).

“Школі, яку ми сьогодні відвідали, вже виповнилося більше 35 років. З дня її відкриття жодного капітального ремонту тут не проводилося, і з часом накопичилося багато проблем, що потребували невідкладного вирішення. Зокрема, це стосується стану даху, який потребував ремонту, адже внаслідок його несправності приміщення школи постійно затікало, прийшли у несправність старі дерев’яні вікна та двері, – констатував очільник області, – повідомив Кузьменко. – На сьогодні реконструкцію даху фактично завершено також замінено 360 вікон. Це дає можливість дітям вже сьогодні почуватися у школі відносно комфортно, адже тут нормальний температурний режим, а головне, припинено руйнування шкільної будівлі, що відбувалося саме внаслідок протікання даху. Наразі, аби завершити усі ремонтні роботи та перетворити цю школу у сучасний освітній заклад, нам необхідно вкласти у її реконструкцію ще близько 10 млн грн”.

Стосовно ситуації по області, то за словами Сергія Кузьменка, минулого року на проведення ремонтних робіт у навчальних закладах було витрачено близько 35 млн грн. Завдяки цьому 3 тис. вікон було замінено на нові енергозберігаючі, проведено ремонти шкільних дахів та інші роботи.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що нинішнього року для навчальних закладів області планується придбати більше 30 шкільних автобусів, а також закупити сучасні мультимедійні класи.

Торкнувшись питання перспектив реформування освітньої галузі, Сергій Кузьменко вкотре наголосив, що реформа ні в якому разі не передбачає закриття вже існуючих шкіл та скорочення педагогічних працівників. Наразі, мова йде про створення на базі існуючих шкіл сучасних базових навчальних закладів, де діти отримуватимуть знання високого рівня, і в подальшому зможуть конкурувати на ринку праці, – підкреслив голова облдержадміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар