На Кіровоградщині спіймали сільського голову-корупціонера

На Кіровоградщині сільський голова попався на корупції. За протоколом Олександрійської місцевої прокуратури чиновника визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено штраф. Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Так, голова Березівської сільської ради Долинського району одноособово виніс два розпорядження про нарахування та виплату собі двох премій на загальну суму 5,5 тис грн. При цьому, усні та письмові заяви від голови про наявність у нього суперечності між його приватними інтересами та представницькими повноваженнями при нарахуванні собі премій, тобто про реальний конфлікт інтересів, не надходили та, відповідно, не реєструвались.

За виявленим фактом Олександрійської місцевою прокуратурою складено та направлено до суду протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення. Судом чиновника визнано винним за  ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф.

Збитки, задані правопорушенням, пов’язаним із корупцією, за ініціативи прокуратури відшкодовуватимуться в судовому порядку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар