У Кіровограді провели курси першої долікарської допомоги за Норвезькою програмою (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Під час поїздки в Норвегію для участі в науково-практичній конференції, присвяченій розвитку українсько-норвезького співробітництва, керівництво Кіровоградської льотної академії НАУ звернуло особливу увагу на розвинені там традиції волонтерства. Інформація про кількість волонтерських організацій Норвегії та якость їх роботи послужила каталізатором для активізації такої роботи якщо не в масштабі всієї України, то хоча б у своєму навчальному закладі. З ініціативи начальника академії С.М.Неділько був створений цілий ряд відповідних громадських організацій, в тому числі – «Волонтерський рух першої допомоги», керівник якої, доцент кафедри безпеки авіації Світлана Бондарчук, одночасно є і тренером Товариства Червоного Хреста України.

Отже, рішення про залучення Світлани Бондарчук до процесу соціальної адаптації слухачів курсів проекту «Україна – Норвегія» стало логічним і закономірним. Практично кожен норвежець є волонтером в області пошуку і рятування, має відповідні знання та навички і готовий до надання допомоги тим, хто її потребує. Щоб не відставати від норвежців, слухачам курсів перепідготовки військовослужбовців звільнених в запас та членів їх сімей, які проходять зараз на базі КЛА НАУ, була надана можливість паралельно пройти і курси першої долікарської допомоги, що відповідають європейським стандартам. Більшість слухачів з ентузіазмом відгукнулися на пропозицію і зайнялися освоєнням правильних дій в ситуаціях, коли хтось потрапив у біду.

31 березня ті слухачі, хто пройшов курс навчання і успішно здав іспит, в теплій дружній атмосфері отримали відповідні міжнародні сертифікати та членські квитки «Червоного хреста». Вручав документи новобранцям міжнародного волонтерського руху голова Кіровоградського відділення Товариства Червоного Хреста України Валерій Юрченко, який подякував усім за активну життєву позицію та висловив надію на подальшу співпрацю. Тренер Світлана Бондарчук дала високу оцінку свідомості, вмотивованості та відповідальності своїх підопічних, запросила їх вступити і в організацію «Волонтерський рух першої допомоги». Винуватці ж свята жартували про те, що пройшли генеральну репетицію отримання норвезьких свідоцтв про закінчення курсів (саме такі документи належить отримати випускникам на початку травня). Хоча до цього торжества кожному з них належить дізнатися ще багато цікавого і корисного, в тому числі – і з лекцій представників норвезького університету Норд.

Клуб українсько-норвезького партнерства

Поширити:

Залишити коментар:

коментар