“Чорні дроворуби” завдали Олександрійському району понад 2 млн грн збитків

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Державна екологічна інспекція в Кіровоградській області підрахувала збитки, що нанесли браконьєри під час вирубки лісосмуг на території Олександрійського району. Зокрема, по тих сільських радах, які найбільше постраждали від “чорних дроворубів”.

Так, під час обстеження території Косівської сільської ради інспектори встановили, що невідомі особи самовільно вирубали близько трьох сотень дерев різного діаметру, зокрема дуба та ясена. Сума збитків, завданих державі у результаті вирубки, становить практично півтора мільйона гривень.  Ще понад сімсот тисяч гривень шкоди нараховано по незаконній вирубці акації та ясена на території Комінтернівської сільради. І це, як приклад, обрахунки лише по двох територіях, хоча в попередніх публікаціях ми розповідали читачам про критичну ситуацію, що склалася фактично у всьому районі.

Читайте також: Вирубка лісосмуг: вдалий бізнес чи економічна безвихідь?

“Збитки, нанесені браконьєрами по Недогарках, обраховували лісники”, – констатував держінспектор з охорони навколишнього природного середовища в Кіровоградській області Сергій Катанов. За його словами, з отриманими матеріалами Держекоінспекція звернулась до правоохоронців. “Нами були складені акти обстеження територій та розрахунки збитків і далі вони направлені в поліцію, завдання якої встановити осіб, причетних до незаконних порубок”, – наголосив фахівець.

 На жаль, незаконну діяльність тіньових організацій, що займаються вирубкою лісосмуг в районі, правоохоронці так і не призупинили. Як свідчать мешканці тієї ж Протопопівки та Косівки, під прикриттям дорожньої служби, “чорні дроворуби” продовжують свою нелегальну діяльність на тих же територіях і ніщо їх не зупиняє.  Підтверджує цю інформацію й Косівський сільський голова Олександр Горбань, який запевняє, що поліція умисно не хоче їх помічати, бо сама «прикриває».

Наталя Луценко для першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар