Кіровоградщина не стоїть осторонь проблем фальсифікації та плагіата

Старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу протидії злочинності в базових галузях та сферах економіки департаменту захисту економіки Національної поліції України в Кіровоградській області Ілля Капелюшний відзначив, що серед найбільш резонансних злочинів, що вчинені у цій сфері у 2015 році – підпільне виробництво продукції з незаконним використанням товарних знаків відомих фірм, зокрема, харчової продукції, одягу та товарів повсякденного вжитку. Про це повідомляє сайт КОДА за результатами проведеного засідання Координаційної ради по боротьбі з порушеннями прав інтелектуальної власності 23 березня.

За його словами Іллі Капелюшного, у минулому році силовиками було викрито кілька підпільних цехів, де під маркою таких відомих світових виробників, як “Сінгента”, “Монсанто” та “Піонер”, виготовлявся фальсифікований посівний матеріал, що згодом збувався фермерським господарствам області. Наразі, робота з виявлення підробленої продукції на території області триває.

Під час наради також було розглянуто питання про захист прав інтелектуальної власності Кіровоградською митницею державної фіскальної служби, про роботу українського агентства по авторським правам і суміжним правам в області та про роботу з захисту прав інтелектуальної власності, проведену у 2015 році Кіровоградським національним технічним інститутом. За порушення законодавства у сфері інтелектуальної власності порушено 4 кримінальні справи

Поширити:

Залишити коментар:

коментар