У Кіровограді Міноборони відсудило у свого колишнього керівника частину власних приміщень

Частина комплексу будівель і споруд по вул. Леваневського, 2-В у Кіровограді вилучили від ПП “Агрорембудсервіс” та повернули до власності ДП “Укрвійськбуд” в особі Філії ДП “Укрвійськбуд” “1080-Управління начальника робіт”. Про це йдеться в рішенні господарського суду Кіровоградської області – пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Наприкінці 2005 року між ДП Міноборони “Укрвійськбуд” та ПП “Агрорембудсервіс” було укладено біржову угоду – договір купівлі-продажу нерухомості. До списку придбаних об’єктів, загальна вартість котрих на той час склала 188,42 тис. грн, входила частина адмінбудівлі на 94,5 м2, гаражі на 255,4 м2, цех по виготовленню площею 37,7 м2, столярний цех розміром 96,6 м2,  кузня, естакада, вбиральня, мийка, АЗС та ін.. Загалом дане майно складало 3/20 частини від усього комплексу інша частина котрого належить державі в особі Верховної Ради України на праві господарського відання ДП «Укрвійськбуд».

Рішенням Ленінського районного суду Кіровограда наприкінці 2006-го задоволено позов “Агрорембудсервіс” та виділено належне йому майно на праві власності.

Через 6 років, в жовтні 2012-го рішенням Апеляційного суду Кіровоградської області ухвалено нове рішення, яким встановлено той факт, що договір, щодо спірного нерухомого майна, укладений 2 грудня 2005 року не був нотаріально посвідчений, тому є недійсним.

У жовтні 2014 року господарський суд Кіровоградської області опираючись на рішення Апеляційного суду 2012 року, визнав придбання майна незаконним і зобов’язав повернути його філії держпідприємства.  А ще через рік, у квітні 2015-го, ПП «Агрорембудсервіс» звернувся до  Дніпропетровського апеляційного госпсуду довівши в суді своє право на частину комплексу по вул. Леваневського, 2-В у Кіровограді.

На даний момент крапку у цій історії постави господарський суд Кіровоградської області, який 1-го березня прийняв рішення визнати за державою в особі Міноборони України право власності на 3/20 частин комплексу будівель і споруд по вул. Леваневського, 2В у Кіровограді та витребувати дане майно шляхом вилучення у ПП “Агрорембудсервіс”.

Власниками ПП «Агрорембудсервіс», яке наразі перебуває в стані припинення, є кіровоградець Юрій Протівцев та житель Вінниці Геннадій Орленко. З 2005 по 2012 роки Юрій Протівцев був директором філії ДП Міноборони «Укрвійськбуд» «1080 Управління начальника робіт», з котрим наразі й судиться за майно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар