Реформа юстиції зробила правову допомогу для жителів Кіровоградщини доступнішою

У зв’язку з реформою у системі послуг, які надаються Міністерством юстиції України, на Кіровоградщині відбулася реорганізація територіальних відділів юстиції. На сьогоднішній день в області ліквідовано 22 відділи районних та міських структурних підрозділів юстиції. Натомість створено 10 бюро та центрів юридичної допомоги, де жителі області, які мають прибуток менше 1070 грн на міс., можуть отримати безкоштовну допомогу.

Як розповів під час прес-конференції перший заступник начальника управління юстиції у Кіровоградській області Артем Мамченко, на сьогодні на Кіровоградщині створено 7 бюро, де громадяни можуть отримати первинну юридичну допомогу – консультації юристів з проблемних питань. Також створено 3 центри правової допомоги (у Кіровограді, Олександрії, Голованівську), де крім консультацій юриста громадяни можуть отримати і послуги адвокатів (в тому числі й безкоштовні).

Повна реорганізація районних та міських структурних підрозділів має завершитися у травні поточного року, а створені бюро правової допомоги повинні розпочати роботу у повному обсязі з липня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар