Онкохворий син воїна АТО потребує підтримки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

11-річний Ростислав Приходьченко із Села Копанки Маловисківського району на Кіровоградщині потребує допомоги. Хлопчик хворий на гепатит “В” і “С” і перебуває на підтримуючій хіміотерапії після лікування онкохвороби. Батько хлопчика служить на передовій в зоні АТО. Про це повідомляє “Газета по-українськи”.

“Два роки тому у Ростислава почалася застуда. Ми тоді жили у Кіровограді. Через два тижні звернула увагу, що важко дихає. Поїхали в поліклініку, щоб послухали. Нас терміново направили на обстеження в обласну дитячу лікарню. Там сказали, що у Ростислава двостороннє запалення легенів. У плевральній частині виявили рідину. Туберкульоз не підтвердився. Лікувалися в торакальній хірургії. Лікар не міг зрозуміти причину. Направили в онкодиспансер. У сина виявили пухлину між грудною кліткою і внутрішніми органами. Рідина накопичувалася вже і біля серця. Пробивали і відкачували. Ростислав довго ходив із трубками і пляшечками. Опісля направили в Київ для уточнення діагнозу. Пролікувалися. Пухлина нібито зникла. Тепер син перебуває на підтримуючій хіміотерапії. У ході лікування він заразився гепатитом “В” і “С”. Я не можу звинувачувати якусь лікарню. Сина лікували добросовісно, рятували йому життя. Гематолог лікарні з Кіровограда і вночі цікавилася його станом”, – розповіла мати 41-річна Віта Шершньова.

Батько хлопчика 41-річний Сергій Приходьченко з липня 2015 року перебуває на передовій в зоні АТО. Дружині з сином довелося переїхати в село. У Кіровограді вони винаймали квартиру.

“У селі залишилася хата моїх батьків. Серед жителів – переважно пенсіонери. Сільська рада трохи допомогла нам дровами, а потім завіз і місцевий директор сільсгосппідприємства. Живемо з сином у маленькій кімнаті. Хата і пічне опалення потребує ремонту. Але в нас немає на це грошей. Я отримую 400 гривень і син, як інвалід – 1050 гривень. Більша половина грошей іде на ліки. А ще треба купити дитині продукти, бо має добре харчуватися. Якщо треба поїхати в Кіровоград, винаймаю машину. Це близько тисячі гривень. Автобусом не можемо їхати, бо син має слабкий імунітет і йому не можна контактувати з людьми”, – додала Віта Шершньова.

Ростислав дуже талановитий, вишиває бісером, робить оріґамі з паперу. Хлопчик колекціонує конструктор Лего, але на це в матері немає грошей. Недавно в них зламався старенький телевізор. Дитині щомісяця потрібні гроші на різні медичні препарати, періодичні обстеження.

Контакти для допомоги:

Картка Приватбанку – 5168 7572 8171 0014 (Віта Шершньова), тел. 096 475 63 94.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар