У Верховній Раді пропонують перейменувати Кіровоград в Кропивницький (ДОКУМЕНТ)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати Верховної  Ради Ольга Червакова, Олександр Горбунов, Станіслав Березкін, Дмитро Лінько та інші підписали постанову про перейменування Кіровограда на Кропивнцький.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала Ольга Червакова – депутат Верховної Ради, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Верховна Рада України.

«Кропивницький може стати компромісом в питанні перейменування Кіровограда, бо попередні два варіанти викликали протистояння стінка-на-стінку. Назва Єлисаветград, прихильники якої – регіонали і бабусі московського патріархату, викликала спротив проукраїнської громади та дістала прізвисько “лісапєтград”. Хоч би як не розповідали, що мається на увазі виключно Свята Єлизавета, а ніяка не імператриця, таке перейменування – на радість Путіну. Назву Інгульськ, яка походить від назви річки, і яку запропонував Український інститут національної пам’яті, називають якоюсь хуторянською, але інших ідей не було.

 Прикро, що ідею “лісапєта” тягне разом з регіоналами наш депутат Костянтин Яринич. Сподіваюсь, у Ради вистачить розуму не загострювати протиріччя між східом і заходом України, які вигадав в 2004 році Медведчук». – пише депутат Ольга Червакова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар