На Кіровоградщині епідемія грипу забрала життя 10-ої жертви

Протягом минулого тижня зареєстровано один смертельний випадок від ускладнень грипу типу А на фоні загострення хронічної хвороби серця. Померла – мешканка Маловисківського району. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області.

Таким чином станом на 09 березня 2016 року, з початку епідсезону 2015-2016 років, в області зареєстровано 10 смертельних випадків від ускладнень грипу серед дорослих.

Загальна захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип знизилась на 11%. Обласний тижневий показник склав 48,26 випадку на 10 тисяч населення, що нижче рівня епідпорогу на 36,6% (епідпоріг для 09 тижня – 76,13).

Всього за тиждень на ГРВІ захворіло 4700 осіб, з них дітей – 3169 (67%). На 22% зменшилась кількість хворих з тяжким перебігом захворювання, до лікарень області госпіталізовано 399 хворих, з них 257 дітей.

Епідемічна ситуація залишається напруженою в двох районах області, де спостерігається перевищення рівнів епідпорогів на понад 50%, а саме: в Кіровоградському та Маловисківському.

Триває зменшення кількості хворих на грип серед усіх, хто занедужав на гострі респіраторні інфекції. За результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» серед обстежених хворих із важким перебігом, у 21 виявлені збудники ГРВІ, з них лише у шістьох осіб виявлені антигени вірусу грипу типу А (Н1N1), у 15 інших – антигени вірусу парагрипу та РС-вірусу.

В області продовжується щоденний моніторинг кількості хворих дітей у школах та дитячих садках з метою оперативного реагування на можливі ускладнення епідситуації з ГРВІ у дитячих колективах.

Упродовж минулого тижня з урахуванням високих показників захворюваності серед учнів тимчасово був призупинений навчально-виховний процес у двох загальноосвітніх школах Гайворонського (с.Червоне) та Компаніївського (с. Гарманівка) районів. Станом на 09 березня карантинні заходи відмінені, у школах поновлено навчання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар