Колектив «Протеїн-Продакшн» відбиває рейдерські атаки на підприємство (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Група компаній «Протеїн-Продакшн» вимушена констатувати, що на підприємство – лідера в галузі переробки сої в Україні – не зупиняються рейдерські атаки за сфабрикованими справами. Підприємство вистояло в рейдерському протистоянні з податківцями у грудні 2015 року. Але загроза незаконного захоплення залишається актуальною. За словами директора «Протеїн-Продакшн» Євгена Щербака, підприємство володіє інформацією про те, що у передсвяткові дні березня готується чергове зухвале рейдерське захоплення.

«На сьогодні немає жодної законної підстави вчиняти будь-які правочинні дії, змінювати керівництво, охорону, захоплювати виробничі об’єкти. І якщо таке захоплення трапиться, то це буде злочин. Нам стало відомо, що на одному з київських підприємств набирають молодих людей характерної зовнішності та спортивної статури для реалізації силового сценарію та незаконного проникнення на територію «Протеїн-Продакшн». Керівництво звернулося в СБУ та інші правоохоронні органи з проханням направити своїх представників на підприємство, оскільки наш завод – це режимний об’єкт з вибухонебезпечним виробництвом. Зараз на території підприємства цілодобово чергують представники Національної поліції», – наголошує Євген Щербак.

Підприємство також самостійно готується до найгіршого варіанту розвитку подій: посилюється охорона, 200 чоловік цілодобово чергують на території. «Протеїн-Продакшн» уклало угоду з охоронною фірмою, яка має ліцензію на використання зброї.

Сьогодні рейдерські захоплення підприємств в області стали нормою. За останні півроку на Кіровоградщині відомі факти подібних незаконних дій в Бобринецькому, Маловисківському, Голованівському районах. У жодному випадку винні не були покарані.

Якщо сьогодні правоохоронні органи, працівники, громадськість не покладуть край рейдерським захопленням, то завтра кіровоградці позбудуться робочих місць, а бюджети  – податків. Українці чекають змін, а не беззаконня і перерозподілу власності!

Прес-служба групи компаній «Протеїн-Продакшн»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар