Заборгованість по зарплаті на Кіровоградщині стабільно зростає

Олександр Догаров вчора, 3 березня, під час колегії департаменту соціального захисту повідомив, що заборгованість по заробітній платі у 2015 році зросла на 1,3 млн. Про це повідомляє сайт КОДА.

За словами Олександра Догарова, лише за січень 2016 року заборгованість по заробітній платі на 4 млн грн. Наразі загальна сума боргу становить більше 36 млн грн.

У цьому контексті говорив посадовець і про роботу, якої вимагає ситуація від органів соцзахисту, виконувати її мають профільні комісії на місцях із залученням роботодавців-членів тристоронньої соціальної ради.

Завдання з активізації діяльності стоїть і перед робочими групами з легалізації заробітних плат. Його Олександр Догаров окреслив, аналізуючи виконання обласної програми зайнятості за 2015 рік. Він зазначив, що завдання програми за минулий рік вдалося виконати на 120% – більше 10 тис. осіб були працевлаштовані на нові робочі місця, але показники зареєстрованих безробітних, за його словами, в десятки разів перевищують створення робочих місць.

Змінити ситуацію можуть легалізація заробітних плат і робочих місць, а важелі впливу щодо цього повертаються до відповідних робочих груп при райдержадміністраціях, адже з 2016 року знімається тимчасова заборона на перевірки на предмет дотримання трудового законодавства на підприємствах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар