Будівництво по-кіровоградськи: зруйнували бордюри, зате встановили ливневу каналізацію (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровограді по вул. Андріївській після майже 10 років обговорень і пошуку коштів почалось встановлення ливневої каналізації, під час якого було зруйновано близько 200 м бордюру.

Про це Першій електронній повідомив кіровоградець Дмитро Губа.

Чоловік занепокоєний тим, що задля встановлення каналізації, по вулиці замість асфальтного покриття з’явилось велике болото: “Водовідведення – це хороша, потрібна річ. Але там взяли і зарили 200 м бюрдюру разом із трубами. Потім ці бордюри знову ж купуватимуться фактично за кошти платників податків”, – розповів Дмитро Губа.

Водовідведення почали встановлювати ще восени минулого року. Проте, взимку замість бордюру по вул Аднріївській, як і в усьому Кіровограді, був сніг. Тож ця проблема була не так помітна. А зараз тротуар повністю вкритий болотом.

Перша електронна з’ясувала, що встановленням ливневої каналізації у Кіровограді займалось Управління капітального будівництва ОДА. Минулого року така система встановлювалась від вул. Габдрахманова до річки Інгул – сюди ж входить і вул Андріївська.

Начальник Управління капітального будівництва ОДА Сергій Проненко пояснив, що встановити ливневу систему каналізації без руйнування бюрдюру неможливо: “Якщо по проекту встановлення ливневої каналізації було розміщено по бордюру, то обійти його ніяк не можна. Роботи на сьогодні ще не завершені, адже необхідно ще відновити дорожне покриття. Роботи по встановленню каналізації на верхній частині вул Андріївської закінчились наприкінці грудня. Тож повністю відновити дорогу не встигли”.

Надалі ремонтом дороги буде займатись або Управління капітального будівництва ОДА, або інша служба – це рішення повинні прийняти у Кіровоградській міськраді.

Довідка: Дощова (ливнева) каналізація – система каналізації, призначена для організованого і досить швидкого відведення з території міста, передмістя або промислового підприємства атмосферних опадів або талих вод. У дощову каналізацію, крім дощових і талих вод, іноді скидають також так звані “умовно чисті води”, які утворюються під час технологічних процесів на підприємствах.

Про проблеми, які потребують компетентного коментаря, повідомляйте Першій електронній.

Читайте також: У Кіровограді є: проблеми і родзинки

Читайте також: Перша електронна приймає “замовлення” на жителів Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар