Кіровоградець “кинув” жительку Донеччини на 10 тис. грн

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

21-річний житель обласного центру шляхом обману заволодів золотим ланцюжком жительки іншої області, завдавши потерпілій матеріальної шкоди на суму близько 10 тисяч гривень. За такі дії зловмиснику загрожує обмеження волі на строк до 3-х років.

Мешканка Донеччини звернулася до Кіровоградського відділу поліції з заявою про шахрайство. Жінка розповіла, що розмістила у мережі Інтернет оголошення про продаж золотого ланцюжка. На пропозицію відгукнувся кіровоградець. Під час переписки продавець та покупець домовилися про передачу товару через службу кур’єрської доставки.

Посилку із золотим ланцюжком, вагою близько 14 грамів, була відправлена до Кіровограда. Як тільки адресат отримав її, швиденько підмінив коштовну прикрасу на недорогу підробку й повернув товар, мотивуючи це тим, що ланцюжок не має відповідного клейма.

«У результаті проведення розшукових дій поліцейські менш ніж за добу встановили місцезнаходження зловмисника, – повідомив начальник Кіровоградського відділу поліції Ігор Пайлик. – Отриманий злочинним шляхом золотий ланцюжок аферист продав, а виручені від продажу грошові кошти у сумі 7 тисяч гривень витратив на власні потреби. Правоохоронці встановлюють усі обставини справи та проводять перевірку на причетність зловмисника до інших аналогічних кримінальних правопорушень».

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар