В Україні ліквідують районні та міські управління юстиції

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кабмін підтримав ліквідацію 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та створення у райцентрах та містах обласного призначення 428 бюро правової допомоги, які забезпечуватимуть українців правовим захистом та надаватимуть доступ до онлайн послуг Мін’юсту.

Така ініціатива Мін’юсту була схвалена на вчорашньому засіданні Кабінету міністрів України, повідомили  Legalans у КМУ.

«Минулого року ми запустили систему безоплатної правової допомоги у адміністративних, цивільних та кримінальних справах, яка нараховувала 100 центрів. За рахунок бюджетних коштів і економії всередині Міністерства юстиції ми розширюємо систему безоплатної правової допомоги та запускаємо 428 бюро правової допомоги по всій Україні», – пояснив Міністр юстиції Павло Петренко.

Новостворені бюро долучаться до вже створених центрів безоплатної правової допомоги, покривши таким  чином всю Україну до рівня районних центрів та міст обласного підпорядкування.

У цих центрах громадяни, які мають на це законні підстави, зможуть реалізувати право на адвоката, зазначає міністр. За його словами, це стосується малозабезпечених, інвалідів, пенсіонерів, переселенців, учасників АТО та сімей загиблих. У цих центрах нашим громадянам надаватимуться консультації та онлайн сервіси Мін’юсту. Так само, там надаватиметься первинна правова допомога, тобто консультації всім людям, які не потребують адвоката, а потребують юридичного супроводу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар