У Кіровограді вшанували полеглого воїна АТО Володимира Степанка

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

12 лютого 2016 року в приміщенні Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка відбувся вечір пам’яті Героя новітньої російсько-української війни, майора-десантника Збройних Сил України Володимира Степанка. Зустріч організували дружина Героя Олена Степанок спільно з ГО “Об`єднання українок «Яворина» Кіровоградщини” та Кіровоградською міською організацією ВО “Свобода”. Вшанувати пам’ять Володимира Степанка прийшли близькі друзі, побратими та однопартійці. Також до участі в заході були запрошені учні трьох Кіровоградських шкіл та учні НВК «Кіровоградський колегіум».

В ході вечора пам’яті з теплими спогадами про побратима поділився заступник голови Кіровоградської обласної ради Ігор Степура. У своєму виступі заступник голови Кіровоградської обласної ради закликав присутніх шанувати героїчний чин борців за вільну Україну не лише сльозами і теплими спогадами, але й наполегливим торуванням шляху до кращого майбуття України.

«Насправді, коли наші Герої залишають нас, ми сумуємо, вшановуємо їх і плачемо. Але проходить певний час, ми спілкуємося з гідними та між собою і розуміємо, що за лаштунками сліз має бути той героїзм, честь і гідність, які були притаманні нашим найкращим захисникам-українцям. Цей героїзм має бути пошанований саме таким чином, щоб героїчний шлях Володимира Степанка та інших українців був ославлений нашими посмішками, нашими нагадуваннями про позитивні моменти їх життя та очікуванням кращого майбуття для України. Я сьогодні взяв з собою збірку творів Івана Франка, щоб подарувати на спомин бібліотеці. Як ви знаєте, в цьому році ми відзначаємо 160-річчя з дня його народження. Це дуже визначна дата для нас, оскільки нашій з вами боротьбі, боротьбі Володимира Степанка та інших сучасних Героїв, подібних йому, передувала боротьба Івана Франка і Тараса Шевченка. Тарас Шевченко закликав: «Борітеся – поборете!», а Іван Франко – «Не ридать, а добувати, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі». Сьогодні ми керуємося їх заповітами для того, щоб перемогти одвічного ворога українства. Так випало, що Володимир Степанок зробив свій вибір на користь синів. Ми і ви є тими синами, які мають торувати шлях у краще майбуття, іти і виборювати його. Я ставлю нашого побратима Володимира Степанка в один ряд з Шевченком і Франком, які обрали для себе шлях борні за Україну, за наше майбутнє», – підкреслив у своєму виступі Ігор Степура.

Також до слова були запрошені вдова Героя Олена Степанок та депутат Кіровоградської обласної ради Іван Довбиш. Під час заходу лунали патріотичні вірші і пісні у виконанні школярів. До уваги присутніх була запропонована виставка фотографій та демонструвалися пам’ятні слайди та відео. У приміщенні білбліотеки, де проводився захід пам’яті Володимира Степанка, були присутні і його побратими по Майдану: керівник формування самооборони «Майдану» в Кіровоградській області Микола Джоган, а також Олександр Івашура та Леонід Багно. Кожен з них поділився своїми спогадами про спільну боротьбу під час Революції Гідності.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО «Свобода»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар