У Знам’янці відкрилася фотовиставка “Життя на війні” (ФОТО)

13 лютого у Знам’янському міському Палаці культури презентовано фотовиставку “Життя на війні”, яка була створена волонтерами з м. Олександрія. 

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “Нашу Знам’янщину”.

У просторому холі міського Палацу культури суботнього дня людно. Усі охочі знам’янчани завітали, щоб побачити фотографії людей, корі на передовій АТО.

11173590534217_o

Керівник волонтерського центру у м. Олександрія Ірина Березан докладно і змістовно розповіла майже про кожну світлину: ”Це фото, зроблене в Донецькому аеропорту, колись він був найновітнішим у нашій країні, а ось такий він зараз. А це – хлопці, які відпочивають у хвилини, коли тихо. У їх руках зброя, її не випускають навіть у час спокою.”

33338_oЦікава історія кожного прапору, представленого на виставці. Наприклад, олександрієць Сашко, який захищав аеропорт поїхав туди зі своїм прапором, потім атовця було поранено і його відправили лікуватись до госпіталю і він навіть не думав, що коли аеропорт зруйнується, він знову зможе побачити свій стяг. Та хлопці, рятуючи своє життя і лишаючи аеропорт, забрали і прапор Сашка та передали йому до госпіталя. Важко навіть уявити, яка ціна цього прапора, на ньому написані слова військових, слова про життя!

Вдивляємось у фотороботи: на одній видніється вирощена військовими у ящику з-під снарядів зелена цибулька, на іншій – чоловік з собачкою в руках, зовсім поряд світлина з нашими, знам’янчанами…

Як сказала Ірина Березан, на війні не буває “наших” і “не наших” – всі НАШІ! Зустрічають хлопців, навіть не в пункті призначення вантажу – діляться всім.

Під час фотовиставки були присутні і прототипи робіт, тобто ті, кого зображено на світлинах. Наприклад, Сергій Лозовий( “Дідусь”), який звернувся до всіх з такими словами:”Дуже хочу подякувати від всіх з передової! Якби Ви тільки знали, як ми чекаємо там волонтерів, вони нам щоразу привозили не тільки їжу чи теплий одяг – вони привозили надію, що нас чекають, що ми там не дарма, що дитячі руки для нас роблять листівки і пишуть листи…”.

Ірина Березан відмітила і подякувала за плідну співпрацю і велику допомогу у збиранні передач для учасників АТО знам’янчанці, Ірині Войчишиній. За її плечими сотні кілометрів сіл Знам’янського району і сотні тон продуктів, переданих в АТО.

Під час проведення фотовиставки відбувся благодійний збір коштів, як результат – 865 грн. буде передано для закупівлі всього необхідного для військових.

По закінченню презентації фотовиставки тривав благодійний концерт за участі автора і виконавця, батька воїна-героя, який загинув в АТО Володимирка Бурка, музичного гурту “Ексампея” та автора і виконавця Сергія Туза.

2226228090374_o
Захід став можливим за ініціативи волонтерки Ірини Войчишиної та підтримки і сприяння міського відділу культури (керівник Світлана Бабаєва).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар