У Кіровограді вшанували воїнів-інтернаціоналістів (ФОТО)

Сьогодні у Кіровоградській міській раді відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби Кіровоградської міської ради.

Щороку, 15 лютого, Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав, яким довелося пройти крізь горнило війн та збройних конфліктів на Європейському, Азіатському, Американському, Африканському континентах.
Війни безжально руйнують надії, плани, нівечать тіла і долі, перекреслюють тисячі життів. За кожним воїном-інтернаціоналістом – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.

Воїнів – інтернаціоналістів привітав Кіровоградський міський голова Андрій Райкович. Він подякував ветеранам за їхні честь, мужність та стійкість, за допомогу у вихованні і навчанні бійців української армії, яка сьогодні боронить цілісність і незалежність України.
У свою чергу, міська влада робить і буде робити все можливе, і головне – необхідне, щоб підтримати кіровоградських воїнів – “афганців”, – наголосив Андрій Райкович.-  І подбає щоб були забезпечені ваші родини.
Міський голова під час зустрічі вручив також матеріальну допомогу по одній тисячі гривень шести родинам загиблих в Афганістані бійців та 75 – ти учасникам бойових дій.
Теплі слова вітань і заслужені нагороди “афганці” отримали цього дня і від очільниці обласного осередку «Української спілки ветеранів Афганістану» Любові Дозор.
Зокрема, вона вручила  медаль «За заслуги» І ступеня Тадеушу Шилюку, медалі «За заслуги» ІІ ступеня – Володимиру Полякову, «За благодійність» – Олексію Олійнику, «За громадянську мужність» – Олені Олефіренко – дружині загиблого афганця та учасника АТО Юрія Олефіренка. Медаль “Пірогова” отримав Юрій Аніканов, а медаль «Клятва Гіпократа» – Антоніна Гуцалюк.
Піднесений настрій в урочистій залі створили виступи вихованців дитячої музичної школи Катерини Давид і Наталія Горбунова, народного хореографічного колективу “Світанок” і пісні з “афганського” циклу від бойового побратима Сергія Сривкова та письменника, композитора, барда Олега Спиньова.  Кожен час народжує свої пісні, які для цілого покоління стають рідними. Прості слова, проста мелодія, акомпанемент під гітару – і душа наповнюється смутком або радістю, чимось близьким і рідним.
По завершенні урочистостей, усіх воїнів – інтернаціоналістів запросили 15 лютого, на урочисту ходу та покладання квітів до пам’ятника «Воїнам-інтернаціоналістам всіх поколінь Кіровоградщини». Збір учасників ходи розпочнеться на площі Героїв Майдану з 11.00, початок ходи –  о 12.00.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар