На Кіровоградщині секретар міськради змайстрував економічний подрібнювач деревини

Світловодський ентузіаст, а віднедавна ще й секретар міської ради Юрій Сапянов продемонстрував кореспондентові Першої електронної як можна економити кошти сімейного та міського бюджету. Змайстрований ним власноруч подрібнювач гілля, за його словами, дозволяє зекономити значні ресурси на опалення житла у приватному секторі. Двигун у нього був, решту деталей він відшукав на пунктах прийому металу.

Тепер, каже Сапянов, він зі своїм агрегатом, вагою у 400 кг, встановленим на причепі авта, може дістатися до будь-якої місцини, щедрої на сухе гілля (в даному випадку – до звалища вже непотрібних новорічних ялинок) і переробляти їх на щепу, компактно заповнюючи ними причіп. За годину роботи його пристрій споживає всього 230 г бензину.

«Вартість мого подрібнювача – в межах 6 тис. грн, що в сотню разів дешевше «заморських» аналогів. Тож, гадаю, нашим комунальним підприємствам варто перейняти мій досвід: і парки зі скверами будуть чистішими, і подрібнену деревину можна реалізовувати мешканцям за помірними цінами», – зазначає спікер-раціоналізатор Сапянов.

     

Поширити:

Залишити коментар:

коментар