У Кіровограді стартує проект «Технологічна нація»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Кіровограді стартує проект «Технологічна нація». В його рамках кіровоградці  навчатимуться програмуванню. Ініціював проект фонд «BrainBasket».

Його керівник Володимир Люлька поінформував, що до реалізації проекту вже підключилися 22 обласні центри. Організатори мають амбітну мету – до 2020 року підготувати 100 тисяч нових IT- спеціалістів.

У Кіровограді навчання планується розпочати вже 1 березня поточного року.  Для реалізації Програми буде виділено зал в центральній міській бібліотеці, який один із партнерів Фонду облаштує десятьма автоматизованими робочими місцями.

Навчання проходитиме у форматі blended learning (змішане навчання) для учасників АТО, переселенців та безробітних, що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений он-лайн, та аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі бібліотеки.

Набір слухачів у кількості 15 осіб буде здійснюватись за підтримки  Кіровоградської міської організації захисників Вітчизни «Бойове братство», громадської організації «Народна самооборона Кіровоград», районні у місті Кіровограді ради та  Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості. Термін навчання – 3 місяці, термін  реалізації проекту – 3 роки. Реєстрація на проект відкрита і доступна за посиланням

http://brainbasket.org/technology-nation.

Представники фонду нададуть десять комп’ютерів для навчання, які по  завершенню проекту обіцяють передати читальні. Навчання буде безкоштовним. Бажаючі вчитись повинні знати англійську мову на рівні вище середнього, бути досвідченим  користувачем ПК.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар