Активні студенти двох областей зустрілись у Кіровограді (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями на базі кафедри міжнародної економіки Кіровоградського національного технічного університету відбувся тренінг для представників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Кіровоградської та Черкаської областей, співорганізаторами якого є Міністерство освіти і науки України спільно з провідними молодіжними студентськими організаціями. В роботі тренінгу взяли участь студенти 15-ти вищих навчальних закладів Кіровоградщини і Черкащини.

Всеукраїнська серія тренінгів «STUD ACTIVE» з діяльності студентського самоврядування стартувала ще минулого року. Головна мета цього інформаційно-освітнього проекту Міністерства освіти і науки України, Української асоціації студентського самоврядування, студентської ініціативи «Чисті виші» тощо – створення у вищих навчальних закладах дієвого студентського самоврядування, надання практичних навичок щодо участі студентів у вдосконалені організації навчального процесу, реалізації студентських проектів, створення студентських медіа, а також участі студентів у забезпеченні прозорості діяльності вищих навчальних закладів.

Як зазначила під час відкриття тренінгу у Кіровограді Ольга Криворучко, помічник першого заступника Міністра освіти та науки України Інни Совсун, розробники програми тренінгів зібрали весь найкращий досвід ВНЗ країни з усіх основних проблемних моментів, пов’язаних зі студентським самоврядуванням. Багато студентів не зовсім задоволені та бажають змінити на краще якість навчального процесу в університетах. Органи студентського самоврядування мають відповідні повноваження. Значна кількість слухачів тренінгів у різних містах України свідчить про те, що самі студенти зацікавлені у змінах та мають бажання допомогти втіленню змін.

Протягом тренінгу в.о. першого Віце-президента Української асоціації студентського самоврядування Олександра Новик розповіла про правові та організаційні аспекти діяльності студентського самоврядування у вищому навчальному закладі відповідно за Закону «Про вищу освіту» 2014 року; про взаємодії органів студентського самоврядування з адміністрацією вищого навчального закладу тощо.

Також булі розглянуті питання впливу органів студентського самоврядування на організацію навчального процесу і якість освіти; організації виборів студентського самоврядування; шляхи подолання корупції у вищих навчальних закладах; взаємовідносини зі студентськими профспілками, робота студентських медіа, фінансування студентського самоврядування.

«Студентське самоврядування є важливою ланкою в житті і діяльності університету, тому представники студентського самоврядування повинні знати свої права та можливості, – зазначає голова Студради КНТУ Тетяна Чепа. – Подібні тренінги несуть багато користі для студентів, які беруть активну участь у студентському самоврядуванні, адже дають змогу зрозуміти різні аспекти роботи органів студентського самоврядування, дізнатися, як покращити і забезпечити цікаве і корисне життя студентів. Досвід, яким ділилися студенти різних ВНЗ, допоможе Студентській раді нашого університету в подальшій роботі».

Студрада Кіровоградського національного технічного університету виступила одним з організаторів проведення тренінгу з серії «STUD ACTIVE» в нашому місті. В роботі тренінгу також взяли участь студенти Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка; Кіровоградського будівельного коледжу; Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства; Кіровоградського комерційного технікуму; Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й.Мухіна; Кіровоградського інституту державного та муніципального управління «Класичного приватного університету»; Східноєвропейського університету економіки і менеджменту; Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини; Уманського національного університету садівництва; Черкаського державного технологічного університету; Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля; Черкаського комерційного технікуму; Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького; Черкаського художньо-технічного коледжу.

За інформацією Студради КНТУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар